Vladimir Putin, ATAC direct la adresa României! Este pregătit să lovească țara noastră cu rachete, oficial!

30

Nu este de glumă, Vladimir Putin a declarat miercuri după amiază că Rusia este pregătită să riposteze dur și să țintească atât SUA, cât și toate statele în care americanii au rachete cu rază ”intermdiară” de acţiune, făcând aluzie, printre alte țări, și la România.

Tensiuni crescute între NATO şi Rusia, motiv pentru care Vladimir Putin a răbufnit în timpul discursului tradiţional din Parlament.

Rusia va riposta oricărei desfăşurări de rachete nucleare americane cu rază ”intermediară” de acţiune în Europa şi va ţinti atât ţările în care aceste rachete vor fi desfăşurate, cât şi Statele Unite, a ameninţat miercuri, în discursul său anual în faţa deputaţilor şi sentorilor, preşedintele rus Vladimir Putin.

Putin a declarat în acest discurs că Rusia nu caută confruntarea şi că nu va face primul pas în desfăşurarea unor rachete ca replică faţă de ieşirea Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) încheiat cu washingtonul în 1987.

Citește și: Rusia amenință fățiș România! Tensiuni fără precedent de la Moscova

Liderul de la Kremlin a reafirmat că răspunsul Moscovei la orice desfăşurare de rachete nucleare va fi hotătât şi a îndemnat administraţia americană a lui Donald Trump să se gândească bine la concesinţele unei asemenea decizii, relatează Reuters, citat de news.ro.

Rusia urmează să se doteze până în 2021 cu noi rachete cu rază ”intermediară” de acţiune, a anunţat în urmă cu două săptămâni ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

El a făcut acest anunţ după decizia lui trump de a retrage Statele Unite, după şase luni, din acest tratat încheiat în 1987 şi care elimină o întreagă clasă de rachete de croazieră şi balistice – terestre – americane şi ruse, cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Citește și: Meleşcanu, despre cererea Rusiei: Baza de la Deveselu e pur defensivă. Mâine vom avea o poziţie, după ce ne consultăm şi cu aliaţii noştri

Washingtonul şi-a justificat decizia acuzând Rusia că a încălcat Tratatul INF prin faptul că a dezvoltat un nou tip de rachetă, Novator 9M729 – SSC-8 în terminologia NATO.

Vladimir Putin a răspuns acestei decizii anunţând că Rusia încetează, la rândul său să respecte Tratatul INF.