LOVITURĂ pentru şoferii Uber, Bolt şi Clever: Deşi li se promitea că pot activa în continuare, poliţiştii au aplicat sancţiuni dure

14

Poliţia Capitalei anună că joi, 16 mai, în prima zi după intrarea în vigoare a noilor prevederi privind transportul de persoane, au fost sancționați 16 conducători auto care efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere cu conducător auto, pentru nerespectarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere.

14 conducători auto au fost sancționati pentru efectuarea transportului public de persoane în regim de închiriere cu conducator auto, fără a deține copie conformă valabilă, sancțiune prevazută de art. 7 alin (2) și sancționată de art. 55 pct. 3), lit. h din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere, cu modificările ulterioare.

Citește și: Viktor Orban i-a cerut ajutorul lui Donald Trump cu privire la extracţia de gaze în zona românească a Mării Negre

Alţi doi conducători auto care efectuau transport public de persoane contra cost în regim de închiriere cu conducator auto, transportând clientul pe raza Mun. București, deși au fost autorizati să efectueze acest tip de transport pe raza altei localități din jud. Ilfov, sancțiune prevazută de art. 52 alin (2), lit. v și sancționată de art. 55 pct. 3), lit. a din Legea 38/2003 privind transportul în regim taxi sau de închiriere.

În cazul celor 14 sancțiuni, ca măsură complementară s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.