Jose Manuel Barroso crede că Marea Britanie va amâna ieșrea din UE

25

Jose Manuel Barroso, fost președinte al Comisiei Europene, este părere că, cel mai probabil, Marea Britanie va lua decizia de a-și amâna ieșirea din Uniunea Europeană, iar țările europene vor accepta o cerere în acest sens, informează agenția de știri Reuters preluată de mediafax.

Cred că cel mai probabil scenariu nu este acela de a face acest lucru în luna martie a acestui an. Avem nevoie de mai multe … pregătiri“, a afirmat Barroso, care acum este un președinte fără atribuții executive la Goldman Sachs, în legătură cu Brexit, care este programat să se încheie pe 29 martie.

Citește și: Brexit: May între ciocanul anti-europenilor și nicovala pro-europenilor

Chiar dacă ar exista un acord pozitiv în acest moment, din punct de vedere practic, este evident că nu este gata totul. Așa că, sunt de părere că lucrul corect acum ar fi să avem o amânare și cred că dacă Marea Britanie cere o amânare a articolului 50, țările din Uniunea Europeană, în mod firesc, vor accepta“, a adăugat fostul președinte al Comisiei.

Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar Guvernul Theresa May speră să obţină concesii suplimentare din partea Bruxellesului pentru a putea evita producerea unui Brexit fără acord.

Recent, Parlamentul de la Londra a respins propunerea de prelungire cu trei luni a negocierilor dintre Londra şi Bruxelles pe tema ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (Brexit).