Gabriela Firea în corzi! Primăria Capitalei executată silit de către Guvern

43

Primăria Municipiului București riscă să fie executată silit! Virgil Popescu, ministrul Economiei, este de părere că PMB a șantajat politic Guvernul pentru a obține bani.

Ministrul Economiei a declarat că Primăria Capitalei ar putea fi executată silit pentru recuperarea banilor pe care Radet și Termoenergetica îi datorează ELCEN.

”ELCEN nu se va opri, iar Primăria va fi executată silit. Vom găsi o soluție, nu putem merge așa la infinit”, a declarat Popescu la un post de televiziune. Potrivit afirmațiilor sale, Termoenergetica nu a semnat contractul cu ELCEN, apreciind că PMB „trage de timp ca să nu plătească facturi”.

Citește și: Gabriela Firea vrea să-l facă pe Mugur Isărescu cetățean de onoare al Capitalei

Popescu a adăugat că primăria a solicitat Guvernului 670 de milioane de lei, sumă egală cu fondul de rezervă al Guvernului, deși are „un buget enorm” și fiind convins că are bani în cont. „Cred că au cerut banii la mișto”, a spus acesta.

Virgil Popescu a dat asigurări că ELCEN nu va întrerupre furnizarea energiei termice, dar că gazele trebuie plătite. „Primăria trebuie să înțeleagă că bucureștenii plătesc și ea trebuie să plătească mai departe”.Ministrul a spus că este foarte bine că a început urmărirea penală in rem în legatură cu problema energiei termice în București.