Donald Trump acuză presa “Fake News” pentru “furia” resimțită de americani

30

Președintele american Donald Trump a calificat luni mass-media “Fake News” drept “adevărați dușmani ai poporului” care sunt vinovați de “furia” resimțită în Statele Unite în plină perioadă electorală, la două zile după atacul sângeros dintr-o sinagogă din Pittsburgh, scrie AFP.

Atacatorul de 46 de ani, Robert Bowers, inculpat pentru 29 de capete de acuzare dintre care unele îi pot atrage pedeapsa cu moartea, urmează a fi prezentat în fața unui magistrat federal însărcinat cu ancheta asupra celui mai grav atac antisemit din istoria americană

Trump și-a început ziua cu o serie de tweet-uri foarte agresive la adresa presei.

“Există o mare furie în țara noastră legată de un tratament incorect și adeseori necinstit al informației”, a acuzat el.

“Mass media Fake News, adevărați dușmani ai poporului, trebuie să pună capăt ostilității deschise și evidente și să raporteze informațiile corect și de manieră echitabilă”, a continuat el.

Citește și: Adevărul din spatele minciunilor – interviu cu Marian VOICU

“Acest lucru ar însemna mult pentru stingerea incendiului de furie și indignare și vom fi în măsură să ne reunim în pace și armonie. Trebuie să punem capăt Fake News!”, a mai scris acesta.

Robert Bowers locuia în periferia sudică a orașului Pittsburgh. Potrivit actului de acuzare, a declarat poliției că “voia ca toți evreii să moară și că ei (evreii) sunt în curs de a comite un genocid împotriva poporului său.”