Alertă de RĂZBOI NUCLEAR. Este incredibil CE FACE RUSIA chiar ÎN ACESTE CLIPE. Breaking news mondial

16
Autor: Andrei Arvinte

Apar noi consecințe ale încălcării tratatului INF. Vladimir Putin, președintele Rusiei, amenință SUA cu cea mai puternică bombă nucleară, la care ar fi lucrat pe ascuns de mai mulți ani.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat sâmbătă că Federaţia Rusă şi-a suspendat participarea la Tratatul INF, încheiat în timpul Războiului Rece între SUA şi Uniunea Sovietică, după ce Washingtonul a anunţat că se retrage din acest tratat, acuzând Moscova de încălcarea prevederilor acestuia. Tot atunci Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să dezvolte noi rachete ca răspuns la acţiunile SUA.

Rusia a declarat recent că a construit cea mai devastatoare armă nucleară, o torpilă subacvatică, denumită Poseidon. O bombă de 100 de megatone, care nu poate fi oprită de niciun sistem de apărare existent. De când au anunțat existența armei, Europa a fost deja amenințată, „de când tratatul INF a căzut, utilizarea armei devine o problemă reală”, susține un expert militar în arme nucleare.

Citește și: Cu ce tip de rachete ne ameninţă Rusia

„Nu putem exclude posibilitatea ca o torpilă Poseidon de 100 de megatone să fie lansată spre coasta SUA. Un atac asupra Rusiei ar fi, de fapt, o misiune sinucigașă”, a mai declarat expertul.

Sistemul de rachete “Kalibr” are mai multe versiuni care diferă în ceea priveşte modul în care rachetele sunt lansate, domeniul de aplicare, natura ţintelor şi viteza. Aceste rachete pot fi echipate cu focoase convenţionale sau nucleare. Submarinele ruseşti sunt echipate cu rachete „Kalibr”, scrie BusinessInsider.

De asemenea, potrivit declaraţiilor de marţi ale lui Serghei Şoigu, experienţa desfăşurării de acţiuni militare în Siria, cu ajutorul unor arme de înaltă precizie, dictează necesitatea de a dezvolta grupările de sateliţi militari.

Statele Unite ale Americii au anunţat că se retrag de sâmbătă din Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare semnat în 1987 cu Rusia, pe care o acuză că a încălcat acest acord, precizând că vor “notifica oficial Moscova şi alte părţi din tratat” în ce priveşte această retragere, care va intra în vigoare peste şase luni, perioadă în care aşteaptă ca Rusia să revină “în mod complet şi verificabil la respectarea tratatului, distrugând rachetele, lansatoarele şi echipamentele asociate care îl încalcă”.