Alegeri europarlamentare 2019: A fost lansat clipul de campanie

21

Parlamentul European a dat startul campaniei electorale cu un clip emoționant, prin care dorește să-i facă pe europeni să conștientizeze importanța votului lor la alegerile din mai.

“Astăzi vin pe lume. Alege Europa în care vrei să cresc!”, este textul videoclipului în care o fetiță care acum se naște le spune celor care deja sunt pe această lume ce fel de viață pot construi împreună.

Parlamentul European prezintă și rezultatele unui sondaj de opinie prin telefon realizat luna aceasta, potrivit căruia 80% dintre cetățenii Uniunii susțin că ceea ce îi unește pe europeni este mai important decât ceea ce îi desparte.

Citește și: Toate cele opt „alternative” la Brexit au fost respinse în Camera Comunelor

Cum va arăta Europa în viitor este în mâna celor care vor merge la vot în alegerile europene de pe 23-26 mai.

Chiar dacă Eurobarometrul de la sfârșitul lui februarie arată că mai mult de o treime din cetățenii europeni sunt convinși că vor ieși la vot (35%; 30% în România), o altă treime (32%; 34% în România) rămân nesiguri de prezența la scrutin . În cazul tinerilor cu drept de vot, chiar dacă au în mod consecvent o atitudine pozitivă față de UE (74%), numai 21 % vor ieși cu siguranță la vot, în timp ce 34% nu sunt încă hotărâți.