A murit Karl Lagerfeld. Designerul avea 85 de ani

24

Karl Lagerfeld a murit la vârsta de 85 de ani. Celebrul designer se confrunta cu probleme de sănătate de mai multe săptămâni.

Presa franceză a anunțat că directorul creativ al casei de modă Chanel a decedat astăzi într-un spital din Neuilly-sur-Seine, Paris. Acesta a fost internat de urgență luni seara, după ce starea de sănătatea s-a înrăutățit.

La sfârșitul lunii ianuarie, Karl Lagerfeld a fost absent de la prezentările casei de modă Chanel, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare, potrivit Mirror.co.uk.

Acesta nu lipsea niciodată de pe podium la sfârșitul prezentărilor. Reprezentanții săi au spus că acesta se simte obosit, fără să ofere alte informații despre starea de sănătate a lui Lagerfeld.

La ultimele sale apariții, în luna decembrie 2018, Karl era complet schimbat (foto sus). Se îngrășase și își lăsase barbă, probabil pentru a ascunde chipul obosit.

Citește și: Eurobarometru: încrederea românilor în UE este pe muchie de cuțit

Karl a fost directorul artistic al celebrei case de de modă, înființată de Coco Chanel, de peste trei decenii. Acesta producea până la opt colecții pe an, iar creațiile sale erau o bucurie pentru oamenii pasionați de modă. De-a lungul anilor a colaborat și cu alte case de modă prestiogioase, precum Chloé sau Fendi.